5FolkFestival Kungsträdgården Stockholm 2019

”An attractive lady with an attrac- tive voice, the voice sits forward and is clear..esellent use of the vertical singing”

Ryland Davies, London

Stoooort  TACK för ditt alldeles fantastiska framträdande igår. Jag har aldrig varit med om stående ovationer mitt i en föreställning, men dem var du värd!!!

Carina! Du har fått sååå mycket fina ord. Tack för allt ditt tålamod, som tex med filmteamet som kom oanmälda och kom in i din loge. Du skapade en vacker bubbla av skönhet och närhet i en väldigt krävande situation. Rak som en fura stod du för det vackra och äkta. TACK!!!

Anna Eklund Tarantino Musik på slottet 11sep 16

 

CHEF CITAT

Carina Henriksson, tack. För sångtexterna du skrev i Malmens väg, för projektionerna du koordinerade, för laborerandet med manuset och allt det visuella, för cast, för alla förmedlade kontakter, för omhändertagande, för papper och mera papper, för alla mil i bil, för klia huvudet. För delade stämmor, partitur, klaver och annat för mig atonalt. För din egen instudering och scenprestation.

Du är stor, Carina. Tack.

 

 

Nu, Cariboo, nu är du mer än redo att ta rodret över teaterns konstnärliga inriktning, på allvar. Du har åstadkommit det omöjliga mer än en gång. Mot andras ”bättre” vetande. Jag älskar dig, respekterar dig och följer ditt ledarskap in i döden, ifall du vill.

Ta bara åt dig, när det är oförfalskat och oproblematiskt. Nog kommer jag att ifrågasätta dig framöver och förhoppningsvis överbevisas, gång på gång. Lita bara så mycket på dig själv som jag litar på dig så kommer det bli bra 🙂 Kram!

Potatis på dig med, Carina ! Stabil insats som ljud/ljustekniker, sångare, konferencier, sminkös, chaufför, peppare, råddare, regiass, assistent, chef, m. m. En schweizisk armésopran! <3

 

Carina Henriksson som Anna 1 i Maa oon musta, tjusigt fångad av Samuel Blomqvist i Vittangi kyrka. Inte för att uttrycket ger rättvisa åt en teaterchef och supersopran som aldrig skulle kasta upp händerna i en uppgiven gest, utan som alltid fortsätter kämpa och slita för konsten, kulturen och Tornedalsteatern, hur vindarna än blåser. Inte ens när all teknik havererar en timme innan föreställning och scenen inte är klar förrän en minut i syns ett spår av motvilja i framträdandet. En hjälte, en kämpe och ett riktigt proffs. Markus 2017

Det var en magisk tillställning och en generös publik. Tack alla! Vi kan göra det igen! Carina gav mig en så fin feedback på mina texter och arrade så bra. Anders Drugge fixade ljudet perfekt. Ni kvinnor gestaltade kvinnan i Tornedalen med stor känsla, trovärdighet och värme! We do it twice som vi i Tornedalen säger!  (MM Barsk)

 

Det är en imponerande lägsta-nivå ni två håller. Jag uppskattar tryggheten i relationen till materialet (kända låtarna) som gör att ni inte behöver krångla till arren, inte behöver distansera er i onödan från originalet för att bli ”intressanta”.

Helt galet vackert! Rekommenderar typ alla jag känner att köpa sig en egen liten konsert. Garanterat makalöst hög kvalitet

Underbart vackert! ”En ton av himmelrikets frid …

Ni är vackra, samspelta och ”fruktansvärt musikaliska”, både som individer och, tillsammans!

”Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades. ”

Frossa ända ner till tårna. Tack för njutbar sång!

”Gud har slösat med Er, inte bara sjunger ni fantastiskt,ni är onödigt vackra också..”

Tack Carina och Roger det är så vackert att jag blir tårögd