GLESBYGDSDIVAN IN PERSONA – ALTER EGO

GLESBYGDSDIVAN är namnet på både Carina Henrikssons produktionsbolag och hennes alter ego.

I roll som GlesbygdsDivan eller privat uppträder hon som sångerska, musiker, skådespelare, programledare, konferencier eller föredragshållare.

 

GLESBYGDSDIVAN balanserar på gränslinjen mellan stad och land, slott och koja, glesbygd och metropol, vildmark och glamour, skoteroverall och galaklänning. Och varför ska hon tvingas välja när båda är lika närvarande i hennes liv.

 

GLESBYGDSDIVAN lyfter gärna dagsaktuella ämnen och orättvisor och balanserar på en töjbar lina mellan humor och allvar.

 

GLESBYGDSDIVANS repertoar är gräns- och genré-fri; från visa, folkmusik och pop till klassiskt, opera, rockopera, TangOperA och eget material. Hon uppträder lika gärna på en fjälltopp, i en kåta på vidderna som nere under jord i en gruvort, på en konferens eller en galakväll, på en traditionell scen med orkester, i en bygdegård eller i ert vardagsrum tillsammans med dragspel och/eller piano.

 

Ingenting är omöjligt för GlesbygdsDivan. Ingen scen är för liten eller stor

 

GLESBYGDSDIVAN uppträder i olika konstellationer och har många musiker, sångare och kulturproducenter i sitt nätverk. Ensemblestorleken varierar mellan 2 till 5 personer som kan växlas upp till en större orkester när scen, publik eller uppdragsgivare så önskar. Hon har medverkat på bl.a minoritetshelg på ”Musik på Slottet” Rikssalen Stockholms Slott, på 5FolkFestivalen i Kungsträdgården Stockholm, Polarvinternatten i Gällivare, Snöfestivalen i Kiruna, Pohjola Nordens Gästabud i Helsingfors, Jokkmokks marknad, Opera på Skäret, Läckö Slott och Korpilombolo Nattfestival.

 

GLESBYGDSDIVAN med vänner har uppträtt på företagsevent, näringslivsgalor, turisthappenings och besökt de flesta byar i Tornedalen med sin sång och musik.

 

GLESBYGDSDIVAN är dubbel minoritet, hon står med ena foten i den tornedalska myllan och den andra i den samiska kulturen och sjunger lika gärna på svenska och italienska som på någon av våra minoritetsspråk.

 

GLESBYGDSDIVAN är SM-mästare i renkappkörning och finns avbildad som karaktär i seriemagasinet 91:an. Hon kommer från från den lilla byn Lainio i Kiruna kommun som går under namnet Tystnaden.

 

Ur Tystnaden föddes Musiken

”Du kan inte sjunga opera om du är en glesbygdstjej” från skivsläpp ”Rajaton-Gränslöst” 2019
Julfönster på STRÖMS, Stockholm