ORD&TON – Storytelling, Sång & Musik

Bengt Pohjanen reciterar, kåserar och samtalar kring sitt författarskap. GlesbygdsDivan& Band bjuder på sång och musik. Många av sångerna är hämtade ur Bengt Pohjanens och Chydenius rika sångskatt. Somliga melodier kommer från ”Rajaton-Gränslöst”, en gräns- och genrelös platta med texter och sånger födda ur och gödda av den tornedalska myllan och några sånger är Carina Henrikssons egen text och musik.

 

Vi varvar berättande och musik utifrån ort och ställe med lyhördhet för publikens interaktion och önskemål. Ingen föreställning är den andra lik. Bengt hämtar historier ur sitt digra författarskap och musiken svänger sig ledigt mellan visa, klassiskt, folkmusik, tango, opera och annat. Bengt Pohjanen är fri författare på tre språk, svenska, meänkieli och finska och vi lyfter gärna våra minoritetsspråk på scenen.

 

Ensemblen i sin minsta form är 2-3 personer: Bengt Pohjanen, Carina Henriksson och alltsom oftast även Roger Norén. Denna kan utökas till större orkester om önskemål finnes. Föreställningen finns med i RIKSTEATERNS utbud för små scener.

Flexibelt format. Bokningsbar hela året.

Läs mer på SCENKONSTPORTALEN